Pembe Cami
BÖLÜM 1Cami Girişi
BÖLÜM 2Haşti
Ziyaretçi ana girişi geçtikten sonra haştiye ulaşır. Yarı karanlık olan bu bölümde içeriyi açık olan kapı ve ızgara pencerelerinden ulaşan ışık aydınlatır. Haşti İran mimarisinde, dini ve mezhebi anlayışın ötesinde, özel bir yere sahiptir. Zira özel mekanlarda içeriyi yabancı gözlerden korumak için inşa edilmiş olsa da mescit gibi kamu alanlarında ziyaretçinin merakını uyandırmak amaçlanmıştır.
BÖLÜM 3Koridor
İran mimarisinin göze çarpan unsurlarından biri de bu camide de bulunan koridordur. Bu camide koridor haştiyle avluyu birbirine bağlayan karanlık bir geçiştir. Kadim yapılarda karanlık koridorların yapılmasının asıl gayesi; haştiden koridora geçen kişinin aydınlıktan karanlığa adapte olup, avluya çıktığında yoğun ışıkla karşılaşmasıdır. Aydınlığa ulaşmanın amacı nur içinde boğulup, karanlığın yok olup gitmesi anlamına gelmektedir.
BÖLÜM 4Avlu ve Cami Manzarası
BÖLÜM 5Kemerler
İnci kemerler olarak da anılan kuzey kemerleri caminin meşhur batı şebistanından hem mimari hem de dekoratif süslemeleri açısından en göz alıcı noktasıdır. Kemerin iç ve dışına 7 renk ile çini işlenmiş ve Kur'an ayetleri hat edilmiştir. İnci kemerin tavanı mukarnasla yapılmış ve beş kaseli tavan türünün bir örneğidir. Güney kemerleri inci kemerlere nispeten daha alçaktan yapılmıştır.