Bamya Tohumu
Bamya tohumu insan vücudu için mineral ve vitamin açısından oldukça faydalıdır. Tam bir şifa kaynağı olan bamya tohumu vücutta birden fazla rahatsızlığa iyi gelmektedir. Bamya tohumu lif değeri yüksek bir gıda olduğu için uzun süreli kullanan kişiyi tok tutar. Bu sayede daha kolay kilo verebilirsiniz.
BÖLÜM 1Bamya Tohumu Faydaları
- Bamya tohumu içerisinde kalsiyum, demir, C ve B vitamini, potasyum, lif ve çinko bakımından oldukça zengindir. İnsan vücudu için faydalı olan vitamin ve mineraller içermektedir.
- Bamya tohumu vücutta hızlı etki gösterdiği için, büyük ölçüde hastalıklardan korunmaya yardımcı olmaktadır.
- Göğsünde sertlik ve boğazında öksürükten kaynaklı olarak gıcık problemi olanlara çok faydalıdır.
- İçeriğinde yüksek oranda lif barındıran bamya tohumu, özellikle vücuttaki liflerin yenilenmesine ve kuvvetlenmesi için tüketilmektedir.
- Kan şekerini düzenler, kötü kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı olur. Kolesterol üzerinde ise, olumlu yönde etki gösterir.
- Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur, hazımsızlık şikayetlerini büyük ölçüde ortadan kaldırır.
- Bamyo tohumu konsantrasyon ve hafızanın güçlenmesinde oldukça etkilidir.
- İnsan vücudunda oluşabilecek tümör ihtimalini aza indirir.
- Bağırsakların düzenli bir şekilde temizlenmesine yardımcı olmaktadır.
- Astım, bronşit hastalıklarının iyileşmesine büyük destek sağlamaktadır.
- Bamya tohumu özellikle uykusuzluk sorunu yaşayan, stres ve sinir rahatsızlıklarının çözülmesinde faydalıdır.
- İçeriğinde bulunan K vitamini vücuttaki kemiklerin güçlenmesine faydalıdır.
- Bamya tohumu özellikle kolon ve diğer kanser hastalıklarını önlemektedir.
- Karaciğer fonksiyonlarını dengeler.
- Her gün kullanıldığı taktirde eklem ağrılarının geçmesine yardımcı olmaktadır.
- Kalp sağlığını korur, içindeki vitaminler sayesinde yaşlanma etkisini oldukça azaltmaktadır.
BÖLÜM 2Bamya Tohumu Nasıl Tüketilir?
Bamya Kürü Malzemeleri
- 9-10 tane bamya tohumu
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı bal
Bamya Kürü Hazırlanışı: Önce değirmende bamya tohumu çekilir. Kasenin içine çekilen bamya tohumu, zeytinyağı ve bal ilave edilerek karıştırılır. Macun kıvamına gelen kür her gün 1 çay kaşığı kadar tüketilmelidir.
- Astım ve bronşit rahatsızlığı için: Bamya tohumu önce tavada kısık ateşte hafif kavurup, ardından değirmende çekilir. Aynı türk kahvesi gibi hazırlanarak tüketilir, bir müddet hiç bir besin öğesi tüketilmemelidir.
- Diz bölgesinde oluşan rahatsızlıklar için: Bamya tohumu, geceden suyun içerisinde 9-10 tane İlave edilir ve bekletilir. Sabah yataktan kalkınca tohumun suyu içilir. Ardından bamya tohumu yutulur. Sabah kahvaltısından 20-30 dakika önce suyu içilip tohum yutulmalıdır. Bu kür 3 ay her gün düzenli yutularak devam edilmelidir.
BÖLÜM 3Bamya Tohumunun Yan Etkileri
Büyük küçük herkes için faydalı olan bamya tohumu sağlık bakımından tüketildiğinde herhangi bir problem teşkil etmemektedir. Aşırı tüketim sonucunda yan etkiler görülebilir. Bu nedenle önerilen miktarda bamya tohumu tüketilmelidir. Gebelik döneminde olumsuz bir etkisi hakkında bilgi bulunmamaktadır. Bamya tohumunu hekime danışarak tüketim için doğru bilgi alınmalıdır. Bamya tohumu yutulduğu için boğaza kaçma riski vardır, dikkat edilmelidir. Her gün önerilen ölçüde bamya tohumu kullanılmalıdır.