Astral Seyahat

Astral Seyahat

Astral seyahat; okültizmde ve teozofide kullanılan bir terimdir. Parapsikolojiyle uğraşan kişiler bu terimler üzerinde durarak insan bedenini, esiri beden ve astral beden olmak üzere ikiye ayırmışlardır. Astral beden; fiziksel bedenimizin içinde olan enerjiye veya ruha denir. Astral seyahat yapan bir insan fiziksel bedenini bırakıp astral bedenini kullanır. 

Astral seyahat kısaca ruhun bedene ihtiyaç duymadan yapmış olduğu gezintilerdir. Uyku esnasında da ruhun bedeni terkedip bilinçsizce yaptığı gezintiler vardır. Fakat bunu rüya olarak adlandırırız. Astral seyahat ise rüyanın bilinçli olarak yapılması durumudur. 

 

BÖLÜM 1
Astral Seyahat Nasıl Yapılır?

Astral seyahat yapma kararı alan bir kişi olumlu sonuç alacağına inanmalı, sabırlı ve tamamen korkusuz olmalıdır. 

  1. Kendinizi rahat hissettiğiniz bir yere uzanın, gevşeyin ve olabildiğince sakin olun.
  2. Rahat olduğunuzu hissettiğiniz anda ruhunuzun yavaşça bedeninizi terk ettiğini düşünün.
  3. Ruhunuz bedeninizden ayrılmak istercesine direndiğini ve yukarı doğru çekildiğini hissedin.
  4. Bu aşamada vücudunuz tepki gösterecek, kalp atışlarınız hızlanacak, karıncalanmalar hissedeceksiniz.
  5. Son aşama çıkış aşamasıdır. Ruhunuz hareketlendiği vakit kulaklarda çınlama, gözlerlerde de yoğun ışık hissedilir.

Bu aşamalara uyan her insan astral seyahat yapma yolunda ilerler. Astral seyahate çıkmış olan bir insan, aynı anda başka bir astral bedenle karşılaşabilir ve iletişim kurabilir. Örneğin; arkadaşıyla buluşma ayarlayan bir kişi aynı zaman diliminde astral bedenleriyle de görüşebilir.

BÖLÜM 2
Astral Seyahat Tehlikeli Midir?

Astral seyahatin bilinen bir tehlikesi yoktur. Seyahat anında bedeniniz zarar görmez. Bedeniniz uyku halindeyken, ruhunuzun bilinçli olarak gezinmesidir. 

Astral seyahat yapan bir kişi farklı bir boyuta bir enerji (ruh) olarak geçtiğinden, o boyuttaki diğer enerjileri farkedebilir. Aynı şekilde diğer boyuttaki enerjiler de sizin varlığınızı farkedecektir. Bu durumdan dolayı herhangi bir korku yaşayan kimse psikolojik bazı sıkıntılar çekebilir. Kişi bu durumu göz önünde bulundurarak karar almalıdır.

Astral seyahat ile ilgili endişe duyulan diğer bir konu ölüm korkusudur. Ölüm; ruhun bedenini tamamen terketmesi durumudur. Seyahate çıkan bir kişi gümüş kordon ile bağlı olduğundan tamamen bedenini terk etmiş olmaz. Bu kordonun kopması halinde ölüm gerçekleşir. Ancak bu bağ siz bedeninizden uzaklaştıkça esner ve asla kopma gibi bir durum söz konusu olamaz. Bu nedenle endişe edilecek bir durum yoktur.

BÖLÜM 3
Astral Seyahati Kimler Yapabilir?

Astral seyahat, yaş sınırı olmaksızın her insan tarafından yapılabilir. Ancak yapmak isteyen kişi sabırlı olmalıdır. Astral seyahat iyi odaklanma ve bol zaman gerektiren bir eylemdir. Bu nedenle kimi insanlar daha çabuk sonuç alırken, kimileri ise olumlu sonuç almak için daha uzun süre bekleyebilir. Bir diğer etken ise astral seyahate çıkacak kişinin, içinde olası şüphe ve korkuya karşı mücadele etmesi gerekir. Aksi takdirde olumlu sonuç alması mümkün olmaz.

Astral seyahate çıkan bir kişi, bedeninden kısmen ayrılıp ruhani bir varlığa bürünür ve gümüş kordon adı verilen bir bağ ile bağlanır. Bu bağ, ruhun tamamen bedenden kopmadığını hissettirir ve bedene geri dönüleceği sinyalini verir. Kişi istediği yerleri gezdikten sonra tekrar fiziksel bedenine dönmek istediğinde yine bu bağ sayesinde dönüşünü gerçekleştirir. 

Astral seyahate çıktıktan sonra kişi farklı bir boyuta geçer. Bu boyutta, insan gözünün görmediği varlıklar bulunabilir. Ancak seyahatte olan bir kişi, astral bedeninde olduğundan bu varlıkları görmesi de mümkündür. Astral seyahat sırasında bilincin tamamen açık olduğu ve gezilen yerlerin gerçek zamanla eşdeğer olduğu bilinir.

Seyahate çıkan bir beden örneğin; uçmak, duvarlar arasından geçmek, ışınlanmak, dünyadan uzaklaşıp uzaya gitmek, hayal ettiği her şeyi yapabilmek gibi aklın ve mantığın almadığı yeteneklere sahip olur.

BÖLÜM 4
Astral Seyahat Teknikleri

1.Astral Seyahate Hazırlık

  • Ses olmayan sakin bir yer seçmek.
  • Işık almayan karanlık bir ortamda olmak.
  • İçinizi rahatlatacak bir klasik müzik dinlemek.
  • Hafızanızı boşaltıp yapacağınız işe odaklanmak.
  • En rahat hissettiğiniz yerde uzanmak.

2.Astral Seyahate Başlamak

  • Yattığınız yönün tam tersini düşünerek beyninize oyun oynayabilirsiniz.
  • Yattığınız yerin bir boşlukta olduğunu ve vücudunuzun süzüldüğünü düşünebilirsiniz. 
  • Kendizi olduğunuzdan daha hafif ve gaz halinde hayal edebilirsiniz.

3.Astral Seyahate Çıkış

  • Bedeniniz siz yoğunlaştıkça tepki gösterecektir. Bu tepkilerden korkarsanız tekrar başa dönersiniz.
  • Artık ruhunuz hazır ve çıkma aşamasına gelmiştir. Yukarıdan sarkan bir halata tırmandığınızı hayal edebilirsiniz.
  • Kulağınızda bir çınlama ve patlama sesi olduğu zaman artık astral bedene geçiş yapmışsınız demektir.

Bir ruh olarak süzülürken, uyku halinde olan fiziksel bedeninize uzaktan bakabilirsiniz. Astral bedeninizle odanızın duvarlarından geçebilir, evinizi turlayabilirsiniz. Gümüş kordon bağınız uzadıkça gidebileceğiniz yerin sınırları genişleyecektir. Fiziksel bedeninize dönmek için, kendinizi hayal etmeniz yeterli olacaktır.

Bu İçeriğe Tepki Ver

2
Bravo
0
Sevdim!
0
Çok iyi!
0
Hoş değil!
0
Yok artık!
0
Kızgın:!
0
Çok acı!

Üyelerimizin Yorumları

Yazar Bilgisi

Aklın Temel İlkeleri
İkindi Namazı
Sabah Namazı
İştar
Amişler (Amishler)
Paskalya Yumurtası
Artemis (Diana)
Yggdrasil