Lazer Liposuction

Lazer Liposuction

Lazer liposuction, diyet ve egzersize dirençli bölgelerdeki yağların lazerle parçalanmasından sonra kanama ve morluk gibi etkiler yapabilecek ince damarların uzaklaştırılması ve yağların alınmasını kapsayan estetik bir uygulamadır. Cerrahi bir girişime gerek kalmadan yağ dokuları lazer yardımıyla eritilir. Yağ alınacak bölgenin genişliğine ve yağların yoğunluğuna bağlı olarak uygulama 30-120 dakika kadar sürer.

Lazer liposuction işleminin başarısında kullanılan cihazı gücü yani dalga boyu, uygun hastaların tercih edilmesi, cihazı kullanan uzmanın bilgisi ve deneyimi etkilidir. Uygulamadan sonra hastaların yakından takip edilmesi ve gereken hallerde diyetisyen desteği sağlanması da sonuçların başarısına etki edecektir.

BÖLÜM 1
Lazer Liposuction ile Klasik Liposuction Arasındaki Farklar

Lazer liposuction yöntemini klasik yöntemden ayıran en önemli özellik yağ dokusunun lazer ışınlarıyla parçalanması, sıvılaşan yağ dokusunun kanüllerle aspire edilmesidir.

Lazer liposuction birden fazla dalga boyuna sahip yeni nesil cihazlarla yapıldığı için tek seansta daha fazla miktarda yağ alınabilir.

Lazer liposuction sırasında lazer ışınları sinirlere zarar vermediğinden ve bölgede kanama riski olan ince damarlar uzaklaştırıldığından klasik yönteme göre daha kansız şekilde yapılır. Klasik liposuction sırasında yağ dokusu kan verilerek alınır. Bu yöntemde ise kan verilmeden de yağ dokusu alınabilir.

Klasik yöntemde yağ alınan bölgede ciltte sarkma oluşabilir. Lazer liposuction yönteminde ise ciltte sıkılaşma etkisi meydana gelir. Çünkü lazer dalga boyları cildi toparlayacak olan kalojen sentezini uyarır ve bölgede yeni bağ dokusu oluşur.

BÖLÜM 2
Lazer Liposuction Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Hastalar kanama riskine karşı, bu uygulamadan 15 gün önce kan sulandırıcı ilaçları kesmelidir. İlaçları operasyondan sonra da aynı süreyle kullanmamaları gerekir. Bunlara vitamin hapları, bitki çayları da dahildir.
  • Sigara alışkanlığı olan hastalarda dolaşım bozukluğu riskine karşı operasyondan 15 gün önce ve sonra sigara içmemelidir.
  • Hastalar operasyona 6 saatlik açlıkla girmelidir. Kullanması gereken önemli ilaçlarını az suyla içebilir.
  • Kadınlarda adet döneminde iken bu operasyon yapılmamalıdır. Bu konuda doktor mutlaka bilgilendirilmelidir. Ayrıca operasyon günü hastaların nezle, grip gibi rahatsızlıkları da olmamalıdır.

BÖLÜM 3
Lazer Liposuction Uygulaması

Lazer liposuction uygulaması sırasında genellikle büyük alanlarda genel anestezi, kol içleri, gıdı gibi küçük bölgelerde lokal anestezi kullanılır. Operasyonda bölgeye 2-3 mm kalınlığında fiber kanüllerle lazer ışınları gönderilir. Bunun amacı cilt altındaki yağları parçalamaktır. Yağlar katı halden sıvı hale dönüştürülür. Daha sonra ince kanüllerle negatif basınç altında çekilir. Bu uygulamada cilde ince kanüllerin gireceği şekilde küçük kesiler açılır. Alınan yağ dokusuna göre hastalar en fazla bir gece hastanede kalabilir.

BÖLÜM 4
Lazer Liposuction Sonrası

  • Hastaların yağ alma sonrası ilk gece sızlama tarzında hafif bir ağrısı olabilir. Bunlar için basit ağrı kesici ilaçlar kullanılabilir. 
  • Lazerle işlem yapıldığından bölgede oluşan morluklarda oldukça azdır. Ortalama 10 gün içinde morluklar tam olarak iyileşebilir. 
  • Beslenme operasyondan 6 saat sonra başlayabilir. Olası bulantı ve kusma gibi sorunların önlenmesi için hastalara bazı ilaçlar reçete edilebilir.
  • Hastalar birkaç gün evde dinlendikten sonra iş ve sosyal yaşamına kaldığı yerden devam edebilir. Ancak hastaların 3 hafta süreyle kendilerine önerilen özel bir korseyi giymeleri gerekir. 
  • Yağ alınan bölgedeki yağların parçalanması ortalama 2 ay kadar sürer. Vücudun yeni halini alması ise 3 ayı bulur. Bölgede kalan ödemlerin tamamen inmesi de 6 ayda gerçekleşir.

BÖLÜM 5
Lazer Liposuction Hakkında Merak Edilenler

Lazer Liposuction Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Bu yöntem cilt altı yağı bulunan her bölge için uygundur. Özellikle karın, basen, bel, alt bacak, üst bacak, ayak bilekleri, kollar ve gıdı en fazla lazer liposuction yapılan alanlardır. Erkeklerde de göbek ve belin yan kısımlarında biriken yağ dokusu bu yöntemle alınabilir. Jinekomasti tedavisi içinde tercih edilebilir. Ayrıca daha önceden yapılan liposuction uygulanmasında bölgeden yeteri kadar yağ dokusu alınamamış ise bu yöntemle yeniden yağ alınabilir.

Lazer Liposuction Kimler İçin Uygundur?

Bu yöntem bölgesel yağ fazlalıklarını alır ve vücudun şekillenmesini sağlar. Fakat kesinlikle bir zayıflama yöntemi olarak uygulanmaz. Diyet ve spora dirençli yağ fazlalıklarını almaya yarar. Lazer liposuction bu özelliklere sahip 16 yaşından büyük kadın erkek herkese uygulanabilir. Vücutta herhangi bir sebepten dolayı orantısız yağ birikimi de olsa, kilo vermeye gerek kalmadan bu yöntem uygulanabilir. Fakat kişilerin obezite derecesinde kilolu olmaması gerekir.

Lazer Liposuction Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Lazer liposuction fiyatları cilt altı yağının alınacağı bölgeye göre farklılık gösterebilir. Ayak bilekleri, gıdı, kol, diz içleri gibi küçük bölgelerde fiyatlar daha uygun seviyede belirlenirken, kalça, karın, bel gibi geniş bölgelerde daha yüksek seviyede olur. Ayrıca bu bölgelerdeki yağ yoğunluğu da fiyatlara etki eder. Bu etkenlerin dışında uygulamayı yapan doktorun uzmanlığı, sağlık kurumunun hastalara sunduğu tıbbi olanaklarda fiyatları etkiler. Bunların dışında mevsimsel olarak fiyatlarda farklılık olabilir.

Lazer Liposuction Sonuçları Kalıcı Mı?

Lazer liposuction geniş bir bölgeye uyguladığında bile iyileşme sürecinde önerilere uyulursa başarılı sonuçlar alınabilir. Ancak bu değişim diyet ve egzersizle desteklenmezse, bölgesel yağlanma sorunu yeniden yaşanabilir.

Lazer Liposuction İçin Yaş Sınırı Var Mı?

Vücutta lokalize olan yağların alınması ve vücudun şekillendirilmesinde etkili olan lazer liposuction için alt yaş sınırı 15-16 olarak belirlenmiştir. Bu yaşlardan itibaren herhangi bir sağlık sorunu olmayan kişilerde koşulların uygun olması halinde üst yaş sınırı aranmadan bu yöntem uygulanabilir.

Lazer Liposuction Sonrası Neden Korse Giyilir?

Lazer liposuction sonrasında korse giyilmesi bölgedeki cilt altı dokularının yapışmasını sağlar ve iyileşmeyi hızlandırır. Yağ alınan bölgenin daha kolay şekillenmesini sağlar. Korseyi düzenli kullanan hastalarda şişliklerde daha az oluşur. Lazer liposuction uygulamasında hedef cilt altı dokusu ile kas dokusu arasında yerleşmiş yağ dokusudur. Yağ alınan bölgede bu yüzden bir boşluk oluşur. Korse basıyla boşluğun kapatılmasını, dokuların yapışmasını sağlar. Cilt altı dokusu ve kas teması bu şekilde kısa sürede sağlanır. Bu özel korse bölgeyi sıkıca sarsa da, elastik yapısı nedeniyle rahatsız edici değildir. Kıyafetlerin altından fark edilmez.

Lazer Liposuction Sonrası Korse Nasıl Kullanılmalı?

Uygulaması sonrası hastalara giydirilen korse gece gündüz sürekli olarak kullanılmalıdır. Korsenin ne kadar süre giyileceği doktor tarafından belirlenir. İyileşme sürecinde sadece banyo yaparken korsenin çıkarılması önerilir. Korse banyodan sonra cilt iyice kurulandıktan sonra giyilmelidir. Kişinin korsesiz olarak en fazla 15 dakika kalması gerekir.

Bu İçeriğe Tepki Ver

0
Bravo
0
Sevdim!
0
Çok iyi!
0
Hoş değil!
0
Yok artık!
0
Kızgın:!
0
Çok acı!

Üyelerimizin Yorumları

Yazar Bilgisi

avatar
Admin
Kil Maskesi
Kepçe Kulak Estetiği
Göz Kapağı Estetiği
Prp Uygulaması
Karbon Peeling
Peeling
Laminate Veneer