Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmak için kullanılan, cilde ve çevre dokulara zarar vermeyen etkili bir yöntemdir. Doğrudan kıl köküne uygulanan lazer ışığı, kıl folikülü çevresindeki hücrelerde melanin pigmentini hedefleyerek hücrenin tahrip olmasına neden olur. Bu şekilde tahrip edilen kıl kökünden yeniden kıl çıkmaz. Soğutma sistemi bulunan çeşitli lazer epilasyon cihazlarıyla uygulanan bu yöntem, doğru yapılırsa % 100 başarı sağlayabilir. Bu yöntemin başarısı cilt tipi, uygulandığı vücut bölgesi, kıl rengi, kıl kalınlığı ve hormonal bileşenlere bağlıdır.

BÖLÜM 1
Lazer Epilasyon Cihazları

Alexandrite Lazer: Bu cihaz cilt rengi çok koyu olmayan ve kıl rengi koyu renk olan kişilere uygundur. Ciltte yanığa neden olmadan kıl köküne kadar etkili olan bu cihaz lazer epilasyon yaptırmak isteyenlere özellikle tavsiye edilir. Çünkü etkisi kalıcıdır.

NdYag Lazer: Bu cihaz bronz ten rengine sahip kişilere uygundur. Etkisi yüzeysel olduğu için kalıcı sonuçlar alınmaz. Ayrıca lazer epilasyon sırasında acı hissi ve yanık oluşma riski fazladır.

Işık bazlı sistemler (Fotoepilasyon, Mavi ışık, IPL vs.): Bu cihazlar kıl köküne inemedikleri için istenmeyen tüylerden kurtulmak için kalıcı çözüm getirmezler. Yoğunlaştırılmış ışık sistemlerine sahip olan bu cihazların gerçek epilasyon etkisi olmaz.

Dioda lazer: Bu cihazlar sadece ince kıl köklerinde etkilidir. Bu yüzden kalın tüyler için önerilmez. Özellikle yüz bölgesi için uygundur. Ancak cihazın işlem sırasında ciltle temas etmesi gerektiğinden hijyen sorunu olabilir.

Radio Frequency (RF): Radyofrekans sistemiyle çalışan bu cihazlar lazer olarak görülmez. Ayrıca sadece açık renkli tüylerde kullanılır. Ancak cihazların kalıcı bir etkisi olmaz.

BÖLÜM 2
Lazer Epilasyon İçin Hangi Cihaz Tercih Edilmeli?

Alexsandrite lazer cihazı 755 nm dalga boyunda ışık ürettiğinden lazer epilasyon için en uygun olanıdır. Lazer cihazlarının tamamının hedefi kıldaki melanin pigmentidir. Melanin ısındığında kıl kökü tahrip olur ve yeniden çıkmaz. 755 nm dalga boyu bunu en iyi şekilde sağlar. Alexsandrite lazer cihazı lazer epilasyon için altın standart olarak kabul edilir. Ancak kişinin kılları koyu renk değil ise, cildi koyu renkli ise, bu cihaz tek başına yeterli gelmez. Bu durumda Diyot lazer ya da NdYag lazer cihazı eşliğinde kullanılmalıdır. Farklı lazer cihazlarıyla üs üste atış yapılması özellikle ince kıllarda etkili olur.

BÖLÜM 3
Lazer Epilasyon Fiyatları

Lazer epilasyon fiyatları kullanılacak cihazlara, uygulama yapılacak alana göre belirlenir. Kılların kaç seansta biteceği belli olmadığından seans başına ücret belirlenir.

BÖLÜM 4
Lazer Epilasyon Kaç Seans Yapılır?

Lazer kıl köklerinin dinlenme döneminde sadece geçici bir etki yapabilir. Bu dönemde kıl kökünü tahrip edemez. Sadece gelişme döneminde olan kıl köklerini tahrip edebilir. Lazer epilasyon sırasında bütün kıl kökleri gelişme döneminde olmayacağı için, tek seans yeterli gelmez. Kıl kökleri büyüme fazına girdikçe yani 4-6 hafta aralıklarla yeni seans yapılır. Seans sayısı uygulama alanına, yaş, cinsiyet, genetik özellikler, hormonal etkilere göre değişebilir. Hormon bozukluğu olanlarda seans sayıları buna göre belirlenmelidir. 3. seanstan sonra gözle görünür bir etki olur. Seanslar devam ettikçe epilasyonun etkisi artar. 

BÖLÜM 5
Lazer Epilasyon Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lazer epilasyon yapılacak bölgedeki tüylenme maksimum yoğunluğa gelinceye kadar tüyler kökten alınmamalıdır. Tüyler için sarartıcı ürünler kullanılmamalıdır. Tüy dökücü krem kullanılmasında, tüylerin kesilmesinde sakınca yoktur. Çünkü uygulama sırasında tüylerin uzun olmasına gerek yoktur.

BÖLÜM 6
Lazer Epilasyon Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Uygulama yapılacak alanlara göre uygun dalga boyu olan cihazlar kullanılmalı
  • Lazer epilasyonda cihaz ayarlarından kaynaklanacak sorunlara engel olmak için uzman kişilere yaptırılmalı
  • Esmer cildi olan kişilerde ve erkeklerde sakal bölgesinde lekelenme riskine karşı dikkatli olunmalı
  • Yağlı cilde uygulama yapılırken sivilce riskine karşı önlem alınmalı
  • Cildinde egzama olan, güneş ve solaryum yanığı olan, ışığa duyarlı olan ve iltihap olan kişilere lazer epilasyon uygulanmamalı
  • Hamilelikte ilk üç aylık dönemde bebeğe zararı olmasa da, annenin konforu açısından lazer epilasyon yapılması önerilmez.

BÖLÜM 7
Lazer Epilasyon Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Uygulamadan sonra kıl kökleri 3-8 günde uzayarak dökülür. Eğer kıl kökleri dökülmezse elle koparılabilir. Bu kıl köklerinde olan tüylerin dökülme sürecidir. Birkaç hafta sonra yeni tüyler çıktığında, yeni seans yapılabilir.
  • Bu süreçte lazer epilasyon yapılan alan güneş ışığı ve solaryumdan korunmalıdır. Gerekirse güneşten koruyucu krem kullanılmalıdır.
  • Cilt yapısına göre birkaç gün sürecek kızarıklık gibi etkiler oluşabilir. Kızarıklık oluşursa cilde krem, makyaj gibi uygulamalardan kaçınılmalıdır.
  • 24 saatlik süreçte uygulama bölgesinin kaşınmaması gerekir. Bölgeye parfüm, sıcak su tatbik edilmemelidir.
  • Kişilerin ılık duş almasında sakınca yoktur. Ancak cildin keselenmemesi gerekir.
  • Derin kıl köklerinde yanan tüylerin atılması için vücut tepki verebilir. Bu nedenle ciltte sivilceler oluşabilir. Bunlar beklenen sonuç olduğundan endişe edilmemesi gerekir.

BÖLÜM 8
Lazer Epilasyonun Avantajları

  • Kişilerde uzun süreli bir etki sağlar ve güvenilir bir yöntemdir.
  • Sırt, bacak gibi geniş alanlarda hızlı bir işlem yapılmasını sağlar.
  • Batıklarda ve kıl dönmelerinde etkilidir
  • Ciltte tahriş, alerji ve enfeksiyon etkisi bulunmaz.

BÖLÜM 9
Lazer Epilasyon Hakkında Merak Edilenler

Lazer epilasyon vücuda hasar verir mi?

Lazer epilasyon genellikle radyasyon olarak değerlendirilir. Ancak lazer ile radyasyon arasında bağlantı bulunmaz. Cilde uygulama sırasında lazerin cilt altı dokularına ve organlara herhangi bir zararı olduğuna dair bir bulgu yoktur. Güçlü lazer epilasyon cihazları bile sadece kıl köküne kadar inebilir.

Lazer epilasyon acı verir mi?

Lazer epilasyon sırasında kıl kökü tahrip edildiğinde hissedilen acı, kıl kökünün cımbızla çekildiği zaman hissedilen acıya benzer. Duyarlı vücut alanlarında bu acı daha etkili olabilir. Fakat lazer cihazlarının soğutucu eşliğinde kullanılması nedeniyle lazerin cildi ısıtmasından dolayı acı hissedilmez. Lazer atışı sırasında ve sonrasında soğutucu ciltle temas ederek bölgeyi soğutur. Bu sayede cildin üst tabakası lazer ısısından korunmuş olur. Bu kıl kökü reaksiyonlarının da daha az hissedilmesini sağlar.

Lazer epilasyon hangi bölgelere uygulanabilir?

Lazer epilasyon vücuttaki her bölgeye uygundur. Ense, boyun, yüz, kol, koltuk altı, göbek, sırt, kalça, omuzlar, bel gibi alanlara sıkça uygulanır. Bunun yanında bikini bölgesi, meme gibi hassas bölgelere de rahatlıkla uygulanabilir.

Lazer epilasyonda doz nasıl ayarlanır?

Lazer epilasyonun hedefi lazer ışınıyla kıl köküne ulaşmak ve yeni kıl üretimini durdurmaktır. Lazer ışınının dozu doğru ayarlanmadığında kıl kökleri tahrip olmaz. Dozun fazla olması halinde de lekelenme ve cilt yanığı oluşur. Bu hassas dengenin ayarlanması gözle yapılamaz. Bu nedenle lazer epilasyonda seans öncesi dijital spektrofotometre cihazıyla doz ayarlaması yapılmaktadır.

Lazer epilasyon kalıcı etki yapar mı?

Lazer epilasyon yaptıranlarda hormonal etkilerden dolayı tüylenme varsa, uygulama sonrasında yeniden tüylenme olabilir. Bunun dışında güçlü lazer cihazları ve uzman kişilerce yapılan tedavilerde yeniden tüylenme olması beklenmeyen bir etkidir. Nadiren uygulamadan bir yıl sonra bölgede bazı tüyler çıkabilir. Ancak bunlar tedavi öncesi tüyler gibi kalın olmaz. Bu doğru seans sayısının yapılmamasından kaynaklanabilir. Uygulama sırasında yapılan her seansta kıl kökleri tahrip edilerek zayıflatılır. Her seansta belli oranda kıl kökünde bu işlem yapılmış olur. Seansların sonuna gelindiğini anlamak için en az bir yıl beklenmesi gerekir. Bir yıl sonra yeni tüylenme olursa, tedavinin bitmemiş olduğu anlaşılmalıdır.

Lazer epilasyon erkeklere yapılır mı?

Lazer epilasyon sadece kadınlara özgü bir uygulama değildir. Erkekler genellikle sırt, omuz, boyun, sakal, göğüs, ense, elmacık kemikleri gibi bölgelerdeki tüylenme için epilasyonu tercih ederler. Ancak erkekler bu uygulamayı gizli yaptırmayı tercih eder. Uygulamanın etki mekanizması erkeklerde de kadınlar gibidir. Ancak erkekler kadınlara göre epilasyonda daha avantajlıdır. Çünkü erkeklerin kıl renkleri daha koyu ve kalındır. Bu yüzden lazer epilasyondan daha başarılı sonuçlar alınır. Ayrıca erkekler kılsız bir cilt istemedikleri için daha az seans uygulanır. Bunun yanında erkeklerde yüksek orandaki erkeklik hormonları nedeniyle yeni kıl üretimi devamlı baskılanmalıdır. Bu yüzden erkeklerde lazer epilasyon sonrasında revizyon ihtiyacı daha fazla olur.

Bu İçeriğe Tepki Ver

0
Bravo
0
Sevdim!
0
Çok iyi!
0
Hoş değil!
0
Yok artık!
0
Kızgın:!
0
Çok acı!

Üyelerimizin Yorumları

Yazar Bilgisi

avatar
Admin
Kil Maskesi
Kepçe Kulak Estetiği
Göz Kapağı Estetiği
Prp Uygulaması
Karbon Peeling
Peeling
Laminate Veneer