İğneli Epilasyon

İğneli Epilasyon

İğneli epilasyon vücuttaki istenmeyen kılları yok etmek için kullanılan en eski epilasyon tekniğidir. Lazer epilasyon tekniğinin yaygınlaşmasıyla birlikte bu teknik daha az kullanılır hale gelmiştir. Ancak lazer epilasyonun etkili olmadığı ya da yeni tekniklerin kullanılamadığı daha çok açık renkte, ince ya da beyaz kıllarda bu teknik kullanılmaktadır. İğneli epilasyon kıl köklerindeki direk yakıcı ektisiyle kalıcı sonuçlar vermektedir. Bu teknikte kişiye özel kullanılan iğnelerle kıl köküne inilerek zayıf akım uygulanır. Bu sayede kıl kökü tahrip edilir. Ancak bu yöntemin uzman kişilerce hijyen ortamlarda uygulanması önemlidir.

BÖLÜM 1
İğneli Epilasyon Uygulaması

İğneli epilasyon uygulamasına başlamadan önce bölgenin iyice temizlenmesi gerekir. Bol suyla yıkanan alan, % 70 lik alkolle silinerek hijyen hale getirilmelidir. Ayrıca iğneli epilasyon sırasında kişiye özel tek kullanımlık steril iğneler kullanılmalıdır. İğnenin kıl folikülüne paralel şekilde sokulması ve doğru dozda elektrik akımı verilmesi gerekir. Akım iğne bulunduğu yerden çıkarılmadan kesilir. Bu esnada kılda tahribat olduğu için kolaylıkla çıkar. Uygulama yapılan bölgede kabartılar, kızarıklık, devamında kabuklanma oluşabilir. İğneli epilasyon uzmanlık gerektiren bir tekniktir. Özenli bir şekilde yapılsa da, birkaç gün etkili olan ciltteki etkiler önlenemez. Yapılan işlemde ilk seansta istenen sonuç alınmaz. Çünkü kılların tamamı aktif üreme döneminde olmaz. Bu yüzden yeni seansların yapılması gerekir. Ortalama 8-10 seansta bölgedeki bütün kıllar kalıcı olarak yok edilebilir.

BÖLÜM 2
İğneli Eğilasyon Türleri

İğneli epilasyon türleri İğneli epilasyonun üç türü bulunmaktadır. Bunlardan ilki termoliz yöntemidir. Bu yöntemde kıl köküne elektrik akımı verilerek tahrip edilmesi hedeflenir. Diğer türüne galvanik elektroliz denir. Bu yöntemde kıl köküne ısı verilerek ortaya çıkan kimyasal reaksiyon ürünü tuzlu su kıl kökünü tahrip eder. Diğer türü ise bu iki yöntemin karışımından oluşur.

BÖLÜM 3
İğneli Epilasyon Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

İğneli epilasyon sonrası dikkat edilmesini gerekenlerİğneli epilasyon yaptıranların bir gün süreyle cildi tahriş edebilecek ve oksijenle temasına engel olabilecek deodorant, parfüm, krem gibi kozmetik ürünleri kullanmaması önerilir. Cildin sıcak suyla yıkanmaması, kese yapılmaması gerekir. Bölgenin yumuşak bir sabun ve ılık suyla yıkanmasında sakınca bulunmamaktadır. Enfeksiyon riskine karşı bölgeye doktorun önerdiği antibiyotikli krem ya da pomat sürülmelidir. Kişilerin 3 gün süreyle bronzlaşma amacıyla güneşlenmemesi gerekir.

BÖLÜM 4
İğneli Epilasyon Hakkında Merak Edilenler

İğneli epilasyon herkese uygulanır mı?

İğneli epilasyon herkes için uygun bir yöntem değildir. Diyabet hastalarına, kalp pili kullanan kişilere, yüksek oranda varisleri olanlara, enfeksiyonu ve ödemi olanlara, hamile kadınlara, frengi, AIDS gibi bulaşıcı hastalığı olanlara, sedef gibi cilt hastalıkları olan kişilere uygulanamaz. 

İğneli epilasyon her zaman yapılabilir mi?

Bazı dönemler iğneli epilasyon yapılmasına uygun olmayabilir. Bu yöntemde en iyi sonucun alınması için kılların anajen dönemde olması gerekir. Anajen dönem saçların aktif uzama dönemidir. Bu etken yapılan seansların artmasına neden olur. Ayrıca uygulama aç karnına, yorgun ve uykusuz olunan zamanlarda, grip, nezle gibi rahatsızlıklarda yapılmamalıdır. Bu dönemlerde vücut direncinin düşük olmasından dolayı daha fazla acı hissi olabilir. Bunun dışında kişi güneş banyosu yaptıysa ya da saunaya girdiyse iğneli epilasyon seansına başlamak için en az iki saat geçmelidir.

İğneli epilasyon her bölgeye uygulanır mı?

Aktif üreme döneminde olan kıllara uygulanan iğneli epilasyon vücuttaki her bölge için uygun değildir. Burun içine, kulak içine ve kıkırdak dokuya, kaş altına ve üzerine, platin bulunan bölgeye, meme ucuna, sivilce, ben, egzaman, mantar ve uçuk bulunan bölgelere uygulanmaz.

İğneli epilasyon lazer epilasyondan etkili midir?

Bu yöntemlerin birbirine göre avantajları ve dezavantajları vardır. Bu etkilere göre bir tercih yapılabilir. İstenmeyen kılları yok etmek için yaygın şekilde kullanılan lazer epilasyon teknolojik bir yöntemdir. Ağrı hissinin daha az olması, geniş alanlarda hızlı şekilde uygulanması önemli avantajlardır. Ancak bu yöntemin uygulanması ve başarısı tüylere bağlıdır. Lazer teknolojilerinin yetersiz kaldığı kızıl, sarı, beyaz renkli kıllarda etkili olan tek yöntem iğneli epilasyondur. Ayrıca yüzdeki az sayıda tüylenme sorunu olanlarda, lazer epilasyon tüylerde artışa ve yayılmaya neden olabilir. Bu bölgede iğneli epilasyon kullanılması bu sorunların aşılamasına yardımcı olacaktır.

İğneli epilasyon her kıl tipine uygun mudur?

Lazer epilasyon açık tenlilerde ve koyu renkli kıllarda uygulanırken, iğneli epilasyon her kıl tipinde aynı başarılı etkiyi göstermektedir. Bu uygulamanın etkinliğinde cilt rengi ve kıl renginin önemi yoktur.

Bu İçeriğe Tepki Ver

0
Bravo
0
Sevdim!
0
Çok iyi!
0
Hoş değil!
0
Yok artık!
0
Kızgın:!
0
Çok acı!

Üyelerimizin Yorumları

Yazar Bilgisi

avatar
Admin
Kil Maskesi
Kepçe Kulak Estetiği
Göz Kapağı Estetiği
Prp Uygulaması
Karbon Peeling
Peeling
Laminate Veneer