Baş Ağrısı

Baş Ağrısı

Baş ağrısı, her yaştan hemen hemen her insanın yaşadığı çok yaygın bir sağlık sorunudur. Aşırı sigara içme, çok fazla stres, vücudunuzdaki su eksikliği, göz yorgunluğu, anormal nöron aktivitesi, boyun gerginliği vb. gibi baş ağrısına neden olabilecek çeşitli nedenler olabilir. Sebep ne olursa olsun, başımız ağrıyorsa çoğumuzun yaptığı ilk şey bir ağrı kesici içmek olacaktır. Ancak sık sık ilaç kullanımı baş ağrısını tetikleyebilir veya başka semptomların gelişmesine neden olabilir.

BÖLÜM 1
Alternatif Tedaviler

Akupunktur, baş ağrılarını hafifletmeye yardımcı olabilecek alternatif bir tedavi yöntemleri içeren terapi yöntemidir.

Baş ağrıları için çeşitli alternatif tedavi yöntemleri mevcuttur, ancak herhangi bir önemli değişiklik yapmadan veya herhangi bir alternatif tedavi yöntemine başlamadan önce bir doktora danışmanız önemlidir.

Alternatif tedavi yöntemleri:

  • Akupunktur
  • Bilişsel davranış terapisi
  • Bitkisel ve beslenme sağlığı ürünleri
  • Hipnoz
  • Meditasyon

Bazen, bir baş ağrısı belirli bir besin veya besin eksikliğinden, özellikle magnezyum ve bazı B vitaminlerinden kaynaklanabilir.

BÖLÜM 2
Evde Uygulanacak Tedavi Yöntemleri

Nane

Bir avuç nane yaprağı alın, suyunu çıkarın alnınıza bir kat uygulayın. Ayrıca, baş ağrısını iyileştirmek için alnınızdaki nane çayı kompreslerini kullanabilirsiniz.

Zencefil

Zencefil kafadaki kan damarı iltihabını azaltmaya yardımcı olduğu bilinmektedir. Sadece eşit miktarda zencefil ve limon suyunu karıştırmanız ve karışımınızı günde bir ila iki kez içmeniz gerekir. Bir çay kaşığı zencefil tozunu iki çorba kaşığı suyla karıştırıp alnınıza uygulayın ve birkaç dakika bekletin.

Fesleğen

Fesleğen popüler bir kas gevşeticidir ve baş ağrınız gergin kasların bir sonucuysa, fesleğen de kesinlikle analjezik ve sakinleştirici etkileri olduğu için yararlı olacaktır. Sadece bir bardak kaynar suya 2-3 taze fesleğen yaprağı eklemeniz ve yaklaşık 5 dakika kaynamaya bırakmanız gerekir. Bu çayı biraz bal ekleyebilir ve sonra hala ılıkken içebilirsiniz.

Buz Torbası

Bu evde baş ağrısını tedavi etmek için en basit çözümlerden biridir. Buzdan gelen soğuk, baş ağrısına neden olabilecek iltihaplanmayı azaltır. Ayrıca, ağrının üzerinde uyuşukluk etkisi yaratır.

Eğer migren baş ağrılarınız varsa, rahatlamanız için boynunuzun arkasına bir buz torbası uygulayabilirsiniz. Ayrıca, bir yıkama bezini buz gibi suya batırabilir ve ardından alnınıza yaklaşık 5 dakika uygulayabilirsiniz.

Lavanta Yağı

Sadece lavanta yağının yatıştırıcı kokusunu koklayarak baş ağrısından kaynaklanan gerginlikten kurtulabilirsiniz. Araştırmalara göre, Lavanta yağı gibi aramotik yağlar, migren semptomlarından kurtulmanıza yardımcı olabilir.

Karanfil

Karanfil, ağrıları giderici ve soğutan özellikleri ile bilinir ve bu nedenle baş ağrıları için de mükemmel bir ilaçtır. Bu çözümü takip etmek istiyorsanız, birkaç karanfile hafifçe ezmeniz ve bir mendil veya bir poşete koymanız gerekir. Daha sonra ezilen karanfili soluyarak, karanfilin yaydığı doğal aramotik koku ile rahatlabiliiniz. Ayrıca, seçtiğiniz aromatik yağa birkaç damla karanfil yağı ekleyerek ağrıyı hafifletmek için alnınıza masaj olarak uygulayabilirisiniz.

Biberiye

Biberiye yağı, anti-enflamatuar ve yatıştırıcı özelliklere sahip olan rosmarinik aside sahiptir, bu da baş ağrısından kurtulmanızı sağlar. Sadece 1 çorba kaşığı zeytin, badem veya başka bir aromatik yağ ile içine 2-3 damla biberiye esansiyel yağı ekleyin, iyice karıştırın ve alnınıza uygulayın ve birkaç dakika masaj yapın. Alternatif olarak, biberiye ve ezilmiş adaçayı yapraklarından her birine bir çay kaşığı kaynamış su ekleyerek bir bitki çayı hazırlayabilirsiniz.

Elmalar

Elma sirkesi ve elma, vücudunuzdaki alkalin ve asit seviyelerini dengelemeye yardımcı olan özelliklere sahiptir ve böylece baş ağrılarından kurtulmanızı sağlar. Veya bir bardak su içine 2 çay kaşığı elma sirkesi ekleyebilir, karıştırıp içebilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepki Ver

0
Bravo
0
Sevdim!
0
Çok iyi!
0
Hoş değil!
0
Yok artık!
0
Kızgın:!
0
Çok acı!

Üyelerimizin Yorumları

Yazar Bilgisi

Güneş Yanığı
Prosopagnozi (Yüz Körlüğü)
Göz Tansiyonu
Menisküs
Fıtık
Diyabet
Sinüzit
Klamidya