2018'in En Akıllı İnsanları

Zekanın, öğrenilmiş bir beceri değil, ilahi bir hediye olduğu düşünülmektedir. Birinin zekasına değer vermek öznel olabilir, ancak bazı insanların dehası yadsınamaz; kompleksi basit bir şeye dönüştürebilir ve en iyi çözümleri bulabilirler.

Andrew Wiles

Andrew Wiles

2018'in en akıllı kişilerinden oluşan listenin ilk sırasını, 1953 doğumlu bir İngiliz matematikçi olan Andrew Wiles almaktadır. Wiles, 1993'te Fermat’ın Son Teoremi’ni ispatlamıştır. IQ'su ise 170 puandır.

Stephen Hawking

Stephen Hawking

Hepimiz tarafından bilinen İngiliz bilim adamı Stephen Hawking, 160 puanlık bir IQ'ya sahiptir. Ağır dejeneratif hastalığına rağmen 2018 en zeki insanlardan biri olup bilime ve kozmolojiye en çok katkıda sağlayan yeniçağ bilim insanlardan biridir.

Judit Polgár

Judit Polgár

Judit Polgár, satranç tarihindeki en iyi kadın satranç oyuncusu olarak kabul edilir. 1976'da Macaristan'da doğdu ve babasının sayesinde satrançla küçük yaşta tanışmıştır. Judit, Garry Kasparov'a karşı oyun kazanmış olup 15 yaşındayken Grandmaster unvanını almıştır. Ancak Polgár, sadece bir satranç ustası değil, 170 puanlık IQ değerine sahip sertifikalı bir brainierdir.

Paul Gardner Allen

Paul Gardner Allen

Paul Gardner Allen, Amerikalı bir iş adamı, yatırımcı ve hayırseverdir. Bill Gates ile Microsoft Corporation'ı kurdu. 170 IQ değerine sahip olmakla birlikte 2003 yılında 15 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 53. insanı olduğu tahmin edilmektedir.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen, 1990 yılında Norveç'te doğdu ve şu anki Dünya Satranç Şampiyonudur. Çocuk dahiliğinin yanı sıra, Garry Kasparov'dan sonra dünyanın en genç ikinci satranç şampiyonu ve aynı zamanda bir satranç dahisidir. IQ'sunu bilmekle ilgilenmese de, dahi olarak adlandırılmaktan nefret etse de, 186 lık bir IQ puanına sahiptir.

Gary Kasparov

Gary Kasparov

Daha önce de belirttiğimiz gibi, Gary Kasparov, çoğu zamanın en iyi satranç oyuncusu olarak kabul edilen Rus-Hırvat Büyük Usta satranç dâhisi ve eski Dünya Satranç Şampiyonudur.  190 puanlık yüksek IQ'suna ek olarak, 2003'te saniyede üç milyon hamle hesaplayabilen bir makineyi yenebilecek satranç ustası olduğu da biliniyor.

Kim Ung-Yong

Kim Ung-Yong

Kim Ung-Yong, 1962 doğumlu bir Koreli olup, Japonca, Korece, Almanca ve İngilizce okuyabiliyordu. Şu anda 210 puanının inanılmaz IQ'su için 2018 en zeki insanlardan biri olarak görülüyor. Ayrıca, üç yaşındayken, Hanyang Üniversitesi’nde fizik derslerine katılıyordu ve daha sonra, yedi yaşındayken, Amerika Birleşik Devletleri onu NASA ile işbirliği içerisine girmiştir.

Christopher Hirata

Christopher Hirata

Christopher Hirata, 1982 doğumlu bir Amerikalı fizikçisidir ve aynı zamanda bir çocuk dahisi olarak kabul edilir. NASA'da 16 yaşından beri Mars'ı fethetme görevinde çalışıyor. Doktora derecesini aldı. Princeton Üniversitesi'nde 22 yaşında ve IQ'su 225 puan olup olağanüstü sayılmaktadır. Halen CIT California Teknoloji Enstitüsü'nde astrofizik dersleri vermektedir.

Terence Tao

Terence Tao

Terence Tao, 1975 doğumlu bir Avustralyalı matematikçidir. Halen, 230'dan fazla IQ'ya sahip 2018 en zeki insanlardan biridir. 20 yaşında doktora derecesini almıştır. Princeton Üniversitesi'nde; 24 yaşında ise UCLA'ya kuruluşundan bu yana en genç profesör olarak katıldı. Bugün harmonik analiz, kısmi diferansiyel denklemler, katkı birleştirici, rastgele matris teorisi ve analitik sayı teorisi üzerine çalışmaktadır.

Grigori Perelman

Grigori Perelman

Perelman, 1966'da Sovyetler Birliği'nde doğan ve bugün Dünya'nın en zeki adamı olarak kabul edilen saygın bir matematikçidir. IQ'su 238 puan olup özellikle de dünyaya yaptığı büyük katkı, Thurston’un Geometrizasyon Konjonktürünü kanıtlamak oldu; Böylece 1904'te önerilen ve en önemli matematiksel hipotezlerden biri olarak kabul edilen ve ispatlanması zor olan ünlü Poincaré Konjektifini çözmüştür.

Bu İçeriğe Tepki Ver

3
Bravo
1
Sevdim!
1
Çok iyi!
1
Hoş değil!
1
Yok artık!
1
Kızgın:!
1
Çok acı!

Üyelerimizin Yorumları

Yazar Bilgisi

Dünyanın En Soğuk 10 Yeri