Otomatik Mayalama Sendromu

Otomatik Mayalama Sendromu

Oto-mayalama Sendromu ilk defa 1940'lı yıllarda keşfedilen sıra dışı bir hastalıktır. Bu bireyler alkol tüketmedikleri halde vücutları bağırsaklarındaki cerevisiae mantarı sebebiyle alkol üretir. Bu bakteri tüketilen karbonhidrat içeren sıradan yiyecek ve içecekleri bağırsakta fermentasyona uğratır ve sonucunda kişi kendisini alkolün etkisinde bulur.

BÖLÜM 1
Oto-mayalama Sendromu Nedenleri

Oto-mayalama Sendromu Nedenleri

Bağırsaktaki fermantasyon sindirim sürecinin olağan bir parçasıdır ve kalın bağırsaktaki normal bakteriler yardımıyla besinin yıkımı sonucunda gerçekleşir. Ancak oto-mayalama sendromu olan insanlarda fermantasyon sindirim sisteminin altındaki ince bağırsakta olur. Candida glabrata ve Sacchromyces cerevisiaw gibi belirli mantarların alkol üretiminden sorumlu olduğu belirlendi. Normalde karaciğer tahıl fermantasyonun sonucu olan küçük miktarlardaki alkolün etkisini giderebilir ama oto-mayalama sendromu olan bireylerde çok fazla alkol üretilir ve bu kişinin sarhoş olmasına yol açar.

BÖLÜM 2
Oto-mayalama Sendromunun Belirtileri

Oto-mayalama Sendromunun Belirtileri

Durum sonucunda oluşan birçok semptom vardır;

  • Konsantrasyon, hafıza, ve düşünme sürecinde aksaklıklar
  • Halsizlik
  • Mide ağrısı
  • Şişkinlik
  • Boşaltım düzeninin değişmesi
  • Öksürük ve sinüzit
  • Şeker isteği

BÖLÜM 3
Oto-mayalama Sendromunun Yaygınlık Seviyesi

Hastalık çok nadir olmasına rağmen erkeklerde, kadınlarda ve çocuklarda rastlanabiliyor. Afrika, Japonya, Amerika, İngiltere ve Kanada dahil olmak üzere birçok farklı ülkede de görüldü.

BÖLÜM 4
Oto-mayalama Sendromunun Hayata Etkileri

Oto-mayalama Sendromunun Hayata Etkileri

Oto-mayalama Sendromu sonucunda ortaya çıkabilecek birçok sağlık problemi vardır. Hastalığın rahatsız edici semptomlarının yanında kişiler sosyal hayatlarında ve ilşkilerinde sorunlar yaşayabilir.

Aile, arkadaşlar ve iş arkadaşları kişinin alkolil olduğunu düşünebilirler ve gerçekten alkolik insanlarda sorunun inkarı yaygın bir durum olduğundan oto-mayalama sendromuna sahip kişiler zor anlar yaşayabilir.

Bu hastalığa sahip 13 yaşında bir kız alkolik bir yetişkin davranışları sergilediği görülmüştür. Ancak küçük kız rehabilitasyon merkezine yatırılıp alkole ulaşımı yok edildikten sonra hala aynı semptomları gösterdiğinden hastalık açığa çıkmıştır.

Bazı insanlar da güvenlik önlemleri sebebiyle araç kullanmak gibi günlük aktivitelerden bile yoksun kalabiliyor.

Hastalık ayrıca bazı fiziksel problemlere de sebep oluyor. Özellikle ince bağırsağın daha geçirgen bir hale gelmesi B vitamini, çinko ve magnezyum eksikliğine yol açıyor.

BÖLÜM 5
Oto-mayalama Sendromunun Tedavisi

Oto-mayalama Sendromunun Tedavisi

Oto-mayalama sendromunun ana tedavisi kişinin diyetini basit şeker, rafine karbonhidratlar, tahıl ürünleri ve küflü yiyecekleri azaltma yönünde değiştirmesiyle sağlanır. Ayrıca bağırsaktaki hastalığa neden olan bakterileri azaltmak için de ilaç tedavisine başvuruluyor. Vitamin eksikliklerinin de giderilmesi için vitamin ve mineral takviyeleri alınabilir.

Bu İçeriğe Tepki Ver

0
Bravo
1
Sevdim!
0
Çok iyi!
0
Hoş değil!
0
Yok artık!
0
Kızgın:!
0
Çok acı!

Üyelerimizin Yorumları

Yazar Bilgisi

avatar
Yazar
Güneş Yanığı
Prosopagnozi (Yüz Körlüğü)
Göz Tansiyonu
Menisküs
Fıtık
Diyabet
Sinüzit
Klamidya