Angelina Jolie

Angelina Jolie

Oscar ödüllü aktris ve Hollywood'un simgesi olan Angelina Jolie, Forbes dergisi tarafından 2009'un dünyadaki en güçlü oyuncusu seçildi. Ancak Jolie sadece bir ünlü değil aynı zamanda çalışan bir anne ve başarılı bir iş kadınıdır.

 

BÖLÜM 1
Doğum Yeri ve Aile

Angelina Jolie Voight, 4 Haziran 1975'te California, Los Angeles'ta doğdu. Ebeveynleri aktör Jon Voight ve Fransız aktris Marcheline Bertrand, 2007'de kanserle olan uzun bir savaştan sonra vefat etti.

BÖLÜM 2
Evlilikleri

  • Jonny Lee Miller (1996-1999)
  • Billy Bob Thornton (2000–2003)
  • Brad Pitt (2005–2016)

BÖLÜM 3
Çocukları

Jolie ve Pitt'in üçü evlat edinmiş altı çocuğu var:

  • Maddox Chivan (2002'de Kamboçya'dan evlatlık)
  • Zahara (2005'te Afrika'dan evlatlık)
  • Pax Thien (2007'de Vietnam'dan evlat edinilmiş)

Çiftin ayrıca üç biyolojik çocuğu var:

  • 27 Mayıs 2006 doğumlu Shiloh
  • 2008 doğumlu Knox ve Vivienne ikiz kardeşler

BÖLÜM 4
Eğitim

Jolie, genç yaşta Lee Strasberg Tiyatro Enstitüsü'nde okudu ve daha sonra eğitimine New York Üniversitesinde devam etti. Üniversitede film yapımı ve senaryo eğitimi aldı.

BÖLÜM 5
Kariyer

Jolie resmen oyunculuk kariyerine 1993 yılında Cyborg 2'deki rolü ile başladı. O zamandan beri birçok filmde rol aldı ve birçok ödüle layık görüldü.

2007 yılında, bir hafta boyunca dünyadaki iki düzineden fazla ülkede yaşayan insanların günlük yaşamlarına bakan deneysel bir belgesel olan ilk filmi olan A Place in Time'ı çekti. Filmin amacı, farkındalığı artırmak ve diğer yerlerdeki yaşamın benzerlikleri ve farklılıkları hakkındaki anlayışı arttırmaktı. Milli Eğitim Derneği aracılığıyla ağırlıklı olarak liselerde de gösterime girmiştir.

Jolie, 2011 yılında En İyi Yabancı Dil Filmi dalında Altın Küre Ödülü'ne aday gösterilen ilk uzun metraj filmi In the Blood and Bal olmuştur.

BÖLÜM 6
İnsani Ödüller

Bir aktör olarak geçirdiği yıllar boyunca, Jolie dünyadaki insani çabalar ile daha çok tanınırlık kazandı:

  • 2001 - Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Elçisi olarak Kamboçya, Darfur ve Ürdün de dahil olmak üzere birçok ülkede mültecilere yardım çalışmaları sağladı.
  • 2005 - Küresel İnsani Eylem Ödülü (ABD Birleşmiş Milletler Birliği), mülteci hakları için süregelen bir aktivist olarak rolünü üstlendi.
  • 2007 ve 2011 – Kadın Film Gazetecileri İttifakı İnsani Aktivizm EDA Ödülü
  • 2013 – Kadın Film Gazetecileri İttifakı Yılın Kadın İkonu EDA Ödülü
  • 2013 – Jean Hersholt İnsani Ödülü

BÖLÜM 7
Jolie-Pitt Vakfı

Jolie 2003 yılında, sonunda Maddox Jolie-Pitt (MJP) Vakfı olan Maddox Jolie Project'i kurdu. Örgüt, Kamboçya’nın nesli tükenmekte olan Kakule Dağları’nın kuzeyindeki koruma çabalarını daha da geliştirmek için kuruldu. MJP tarafından finanse edilen mevcut operasyonlar ağaçlandırma, topluluğun korunan alanı, park yönetimi ve entegre kırsal kalkınmayı içermektedir.

BÖLÜM 8
Kitaplar

Seyahatlerimden Notlar: Afrika, Kamboçya, Pakistan ve Ekvador'daki Mülteci Ziyaretleri (2003) Jolie'nin Sierra Leone, Tanzanya, Pakistan, Kamboçya ve Ekvador'a yaptığı ziyaretlerin bir hatırasıdır.

BÖLÜM 9
Filmografisi

2017The Breadwinner
2017First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers
2016Kung Fu Panda 3
2015By the Sea
2014Difret
2014Unbroken
2014Maleficent
2011In the Land of Blood and Honey
2010Jane's Journey
2010The Tourist
2010Salt
2008Changeling
2008Wanted 
2007Beowulf
2007A Mighty Heart
2006The Good Shepherd
2005Mr. & Mrs. Smith 
2004Alexander 
2004Sky Captain and the World of Tomorrow
2004Taking Lives
2004Fever
2003Beyond Borders
2003Lara Croft: Tomb Raider: The Cradle of Life
2002Life or Something Like It
2001Original Sin
2001Tomb Raider 
2000Gone In 60 Seconds
1999Girl, Interrupted
1999The Bone Collector
1999Pushing Tin
1997George Wallace
1995Hackers

Bu İçeriğe Tepki Ver

0
Bravo
0
Sevdim!
0
Çok iyi!
0
Hoş değil!
0
Yok artık!
0
Kızgın:!
0
Çok acı!

Üyelerimizin Yorumları

Yazar Bilgisi

Sagopa Kajmer
Şener Şen
Fyodor Dostoevsky
Nietzsche
Duman (Müzik Grubu)
Frida Kahlo
Phil Jackson
Halle Berry